De kracht van Aum

Het is bijzonder om te zien hoeveel de verschillende godsdiensten met elkaar gemeen hebben. Toen Asha, één van de vaste columnisten van de kracht van Liefde, mij onderstaande  tekst toe stuurde, moest ik onmiddellijk denken aan de prachtige begintekst uit het evangelie van Johannes.
In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

♥♥♥
De kracht van OM

Het Hindoeïsme, het Sanatan Dharm, is veel omvattend en bestaat uit verschillende stromingen en vele mooie geschriften, zoals de Bhagavad Gita, de Mahabharata, de Upanishads en de Ramayana. Deze geschriften beschrijven het pad van de eeuwige ziel; deze kennis is tijdloos en universeel.

Ik ben geen Hindoe-schriftgeleerde en ken bij lange na niet alle verhalen. Dit is ook niet wat ik nastreef en daarbij komt dat de spirituele betekenis vaak voorbij de woorden ligt. Ik ben wel dol op alle symboliek en prachtige verschijningsvormen van God. Elke verschijningsvorm staat symbool voor een kwaliteit van God. In de Bhagavad Gita wordt Sri Krishna beschouwd als de allerhoogste Persoonlijkheid Gods.

Waar het leven om draait is Zelfrealisatie. Hoe maken we de Goddelijke kwaliteiten ons eigen? Hoe integreren we het in ons dagelijks leven? Dit probeer ik als focus te houden bij alles wat ik doe. Ik zeg probeer…want ook ik kom weleens obstakels tegen op mijn weg…en ja ook in mijzelf…

Een eenvoudige manier om in verbinding te blijven met je ware Zelf is het reciteren van de mantra AUM. Om of Aum wordt geplaatst aan het begin van de meeste hindoeteksten of mantra’s. Het wordt veel aangetroffen in de vedische (Indiase) geschriften.

In het boek: Het mysterie van het Zelf – Upanishaden – Dr.W.H. van Vledder wordt in Prashna Upanishad antwoord gegeven op de vraag: Waartoe leidt meditatie op het AUM?

AUM is de heilige weg die voert naar het ondeelbaar Dat.
Gedragen door de klank van het heilig Woord, het AUM, ontstijgt de wijze mens de werelden van het wentelend Wiel (het proces van geboorte, dood en wedergeboorte) en wordt vereend met Dat in vrede en eindeloze vreugd.

De mantra AUM is de krachtigste mantra die er is, het is de oerklank die jou verbindt met je ware Zelf. Het wordt beschouwd als de gemanifesteerde klank van het Goddelijke en heeft een krachtige invloed op de menselijke geest (Mandukya Upanishad).

Door het reciteren van AUM zal de vibratie van de klanken elke cel in ons lichaam harmoniseren. AUM Healing is duizenden jaren oud, afkomstig uit een tijd toen mensen meer waren afgestemd op de hogere Wijsheid en een leven in harmonie met het Universum. Ervaar de kracht van AUM.
Asha Toerab

♥♥♥

Lief mens,
Ik wens jou en mij toe dat we (ge)heel(d) mogen worden door de kracht van Aum, het Woord, het ondeelbare Dat, zodat we kunnen voelen, ervaren en leven, dát wat we werkelijk zijn. Liefde.

Namaste,
Greetje