Medicijn tegen haat

Vandaag een inspirerende bijdrage van één van de vaste columnisten, Jan Louwris. Jan schrijft vanuit de Kabbalah.

♥♥♥

Kijk om je heen en zie de haat, het is overal en vooral de hele dag op ons netvlies.
Hoe stoppen we dit? Wat is het medicijn tegen haat zonder voorwaarden?

Kabbalah zegt: Het medicijn tegen haat is Unconditional Love. Liefde zonder voorwaarden en dat dit te bereiken is op 2 manieren.

Of we gaan door zoals we gaan en we vergelden terroristische acties met gelijkwaardige wrede acties. We beantwoorden asiel aanvragen met uitzettingen met geweld en zetten ons af tegen de komst van vluchtelingen door ze schrik aan te jagen met varkenskoppen op stokken en andere onmenselijke daden. Deze acties zullen ook weer nieuwe negatieve krachten aantrekken met als gevolg meer haat en geweld tegen het vrije westen, cumulerend tot een situatie met veel pijn en lijden die ons uiteindelijk dwingt om samen op deze mooie planeet te leven.

Of we staan op en doen dit proactief, uit onszelf. Niet omdat het moet maar omdat we onze buurman gewoon willen behandelen zoals we zelf ook behandeld willen worden. We zoeken niet constant onze comfortzone op en gebruiken ons geld niet alleen voor onszelf. We kijken proactief om ons heen, om te kijken hoe we iemand anders kunnen helpen. Stel je voor dat 6 miljard mensen dit de hele dag doen….dan wordt er automatisch gezorgd voor al onze behoeftes zonder dat we er zelf over hoeven na te denken. Ongelofelijk idee toch?

Laat je vooringenomen ideeën dat je niemand kunt vertrouwen, dat eerst  anderen maar moeten veranderen en dat het kleine wat jij doet een druppel op de gloeiende plaat is, maar los. Het zijn allemaal excuses, redenen om niet in actie te komen voor een betere wereld, verzonnen door ons ego. Omdat het ego wil dat je niet in actie komt.

Het is als met een grote weegschaal met sesamzaadjes: als de weegschaal precies in balans is met 1000 kilo aan beide kanten en je gooit er 1 sesamzaadje bij aan 1 kant dan slaat de schaal door. Onze individuele goede daden zijn net als sesamzaadjes!

Elke goede daad telt en maakt het verschil in de wereld. Het kan dat ene sesamzaadje zijn dat de weegschaal naar de goede kant laat doorslaan!

Jan Louwris