Tevredenheid

De tekst van vandaag is geschreven door één van de vaste columnisten van de kracht van Liefde, Asha Toerab. Meer over Asha kun je lezen onder de button columnisten.

♥♥♥

Ik heb het laatste kwartaal van 2016 een periode van bezinning, van stilte ingelast. Dit was hoognodig omdat het op verschillende fronten in mijn leven erg onrustig was. Ik kan iedereen zo’n stilte periode aanbevelen.

Ben ik waar ik wil zijn? Ben ik tevreden over mijzelf op dit moment? Ben ik trouw aan mezelf? Doe ik wat mijn hart blij maakt? Draag ik bij wat ik doe bij aan een betere wereld? Om voor mezelf antwoorden te krijgen op mijn vragen en vooral om te onderzoeken of het Krishna Bewustzijn (ook wel Bhakti Yoga of Gaudiya Vaisnavisme genoemd) mijn weg is, ben ik voor vier weken naar het heilige India gegaan.

Aangekomen in het heilige plaatsje Radhakund werd ik overvallen door een intens gevoel van vrede, ontroering en vooral van thuiskomen.

Centraal in het plaatsje Radhakund is een meer (kund) waar de energie van Srimati Radha Rani duidelijk te voelen is. Srimati Radha Rani staat voor de energie van Sri Krishna en er wordt gezegd dat zonder haar energie Sri Krishna niet volledig is en niet kan bestaan.  De energie is vergelijkbaar met die van Moeder Maria, Kwan Yin of Laxmie Mata. Het is voor mij een magisch spirituele krachtplek geworden, waar ik tijdens mijn meditaties graag naar toe ga. De puurheid en eenvoud, zielsgeluk in overvloed.

Vier weken lang heb ik social media aan mij voorbij laten gaan. Mede hierdoor heb ik veel kunnen loslaten. Bij terugkomst in Nederland heb ik al snel mijn social media gebruik  geminimaliseerd. Dat is het makkelijke stukje geweest. Meer moeite heb ik gehad om mij hier weer volledig te aarden. Hoe kan ik deze diepe innerlijke vrede bij me blijven houden? En nog belangrijker hoe kan ik dit gevoel integreren in mijn dagelijkse zijn.

Ik heb mogen ervaren wat voor mij persoonlijk mijn essentie is van het Krishna Bewustzijn. Door het dagelijks chanten van de Maha Mantra kun je al de pure liefde van God, van Sri Krishna, in volledige eenvoud en zuiverheid ervaren. Zonder mijn ochtendrituelen, chanten-mediteren-yoga, wil ik de deur niet meer uit. Het geeft mij mijn focus en innerlijke rust voor de rest van mijn dag.

Het is voor mij duidelijk dat dit niet zo maar een reis is geweest.  Het is een reis naar mijn diepste innerlijk geweest. De verbinding met mijn ware Goddelijke Zelf, mijn hogere bewustzijn, heeft een nieuwe dimensie gekregen.

Ik ben geïnspireerd geraakt om meer mijn best te doen om de pure liefde van God nog meer te integreren in mijn dagelijks leven en te delen met een ieder op mijn levenspad.

Een liefdevolle groet van een gelukkig en tevreden mens.

Amrita Devi Dasi (Asha)

Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare