De echte reden van ongelukkig zijn

De bijdrage van vandaag is geschreven door Jan Louwris.
Jan schrijft vanuit de Kabbalah.

♥♥♥

Wat is de reden voor ons ongelukkig zijn in het leven? De reden kun je vinden in een eeuwenoude formule die bekend was bij de oude Kabbalisten en die gaat over de dynamiek van het menselijk verlangen en de invloed van het ego.

Het werkt als volgt: Als het ego verlangd naar 100, zal het dag en nacht werken om die 100 te bereiken. Als die 100 eenmaal behaald is, verdubbelt het ego de hoeveelheid. Nu verlangt het naar 200. Het zal je nu bewegen om de hele dag 24 uur lang te werken en te zweten totdat je 200 bereikt. Wanneer de 200 is bereikt verdubbelt het ego automatisch de hoeveelheid en nu verlangt de leegte in jezelf 400.

Deze wrede formule blijft zodanig aan je vreten dat een mens aan het einde van zijn leven met een slecht en verdrietig gevoel dood gaat en denkt dat hij slechts de helft van al zijn wensen heeft vervuld. Het is net als drijfzand. Hoe meer je zoekt des te meer zak je erin.

De enige manier om oneindig geluk (inclusief biologisch onsterfelijk bestaan) te bereiken is door ons ego te verhongeren. Wanneer je het ego laat uitsterven, verkleint de leegte in jezelf. Nu is het verlangen van je ziel, je echte verlangen, vrij om te bloeien. Je begint te zoeken naar echt bezit, echte gaven en echte zegeningen, degene die nooit opraken en ook nooit bij je weggaan. Dit is de manier om de ladder van het echte succes te beklimmen.

Met andere woorden, het ego laat je rennen voor alles dat geld kan kopen met de belofte dat je volledig vervuld zult zijn met plezier en geluk. De reden dat de opwinding van een nieuwe auto of een nieuw huis of nieuwe kleding uiteindelijke weer verdwijnt is, dat het ego is verdubbeld in grootte. Nu ben je nog maar half vervuld en half opgewonden.
Door het overwinnen van het ego kunnen we alles dat prijsloos is krijgen en beschikken over alles dat geld niet kan kopen.

Vind meer over hoe je je ego kunt overwinnen op www.kabbalahcentrum.nl of op facebook: Kabbalah Centrum Nederland

♥♥♥

Toen ik de column van Jan ontving werd ik getriggerd door het versterven en verhongeren van je ego. Ik vroeg hem hoe hij dit bedoelde en wil je zijn reactie niet onthouden. ‘Verhongeren van het ego wordt vaak gezien als niets meer willen of materiele zaken verlangen. Kabbalah zegt dat je juist alles moet willen, alleen wanneer je zaken wenst puur voor jezelf omdat je je dan beter of meer voelt dan anderen, die zaken nooit bij je kunnen blijven. De crux zit echt in het transformeren van het verlangen om te ontvangen voor jezelf (kabbalah betekent ontvangen) naar het verlangen te ontvangen om te delen.’

Ik wens jou en mij veel verlangen toe om te delen.

Namaste,
Greetje