Wat God wil

De vraag ‘Wat God wil’ van de vorige keer, heeft veel reacties opgeleverd. Iemand schreef: Als God iets zou willen, zou Hij zichzelf daarmee afvallen.
Ik vond dit mooi dat ik het graag met jullie wil delen.
Hieronder een deel van het antwoord van Neale Donald Walsch. Afkomstig uit het boek ‘Wat God wil’. Uitgeverij Spirit.

♥♥♥

Het valt je misschien zwaar om je een ‘behoefteloze’ God voor te stellen. We zijn zo getraind, zo geïndoctrineerd, om te geloven dat God iets van ons wil, dat je je nauwelijks een God kunt voorstellen die niets wil. Overweeg echter eens de mogelijkheid dat er niets is wat God zou kunnen willen, omdat er niets is wat God niet is.

Als God alles is, alles heeft, alles kan creëren en alles heeft gecreëerd wat bezit God dan niet? Als God het Al in Alles is, de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, de Onbewogen Beweger, de Almachtige, de Alwetende, de Alomtegenwoordige, de Heiligste en Hoogste, wat blijft er dan nog over dat God zou willen of nodig hebben?
Hetzelfde antwoord komt steeds naar boven: niets. Ongeacht op welke manier je ernaar kijkt, ongeacht welke draai je eraan geeft, hetzelfde antwoord blijft naar boven komen: niets.
Dit is de waarheid over God die niet kan worden geloofd. Dit is de waarheid over God die niet wordt onderricht. Opnieuw nodig ik jullie uit om deze waarheid  te overdenken. Denk diep na over de implicaties ervan.
GOD WIL NIETS.
Deze waarheid is niet onderricht, omdat het uitdragen van deze waarheid de wereld zal veranderen.
[                                                                                                                                                                  ]
Maar als je het verhaal zou gaan vertellen over een God die niets wil omdat GOD EEN IS MET ALLES, inclusief de mensen, en als je zacht en wijs zou spreken met je kinderen over alle vertakkingen van God, zou je de menselijke cultuur binnen één generatie kunnen veranderen, en dát zou de menselijke ervaring voor altijd veranderen.

De nieuwe cultuur zou een cultuur van eenheid en van vereniging zijn. Ze zou de cultuur van afscheiding vervangen die nu bestaat. In een cultuur van eenheid wil niet alleen God niets, maar zouden ook de mensen geen behoeften meer hebben. Omdat de gecombineerde hulpmiddelen van de mensheid – die voor heel de mensheid beschikbaar worden gesteld wanneer de mensheid zichzelf als Eén beschouwt – meer dan toereikend zijn om een einde te maken aan de tekorten en het lijden van alle mensen.

♥♥♥

Namaste,
Greetje