Zet de Lichtknop aan

 

Vandaag een bijdrage van één van de vaste columnisten van de kracht van Liefde, Jan Louwris. Jan schrijft vanuit de Kabbala.

 

De kabbalisten leren ons dat het concept van Weerstand onze stroomknop aan en uit zet. Op het moment dat we dit concept van Weerstand toepassen in ons leven, staat dit gelijk aan het aandoen van het Licht.

Bij een gloeilamp werkt het net zo. Let op: wanneer de weerstand in de gloeilamp de stroom tegenhoudt, gaat de gloeilamp aan. Zonder de weerstand zou de lamp na een korte intense flits knappen. Daarna zou er duisternis zijn. Weerstand creëert licht.

Hoe, wanneer en waar kunnen we dit concept van Weerstand nu toepassen?

  • We moeten Weerstand bieden aan ons verlangen om anderen de schuld te geven – ongeacht wat ze ons aandoen.
  • We moeten Weerstand bieden aan onze drang om religie letterlijk te nemen en op zoek gaan naar de spirituele wijsheden die erin verborgen liggen.
  • We moeten Weerstand bieden om altijd maar beter te willen zijn dan onze vrienden en vijanden zodat we ons beter voelen dan zij.
  • We moeten Weerstand bieden aan alles voor onszelf te willen hebben en in plaats daarvan een evenredig gedeelte delen met anderen.
  • We moeten Weerstand beiden aan onze twijfels over de waarheid van de Schepping – in het bijzonder wanneer we alleen zijn en denken weg te kunnen komen met negatief gedrag.
  • We moeten Weerstand geven aan het gevoel dat we slachtoffer zijn van andere mensen of situaties.
  • We moeten Weerstand geven aan het woord “Maar”.
  • We moeten Weerstand geven aan onze onzekerheden over resultaten die we willen behalen wanneer ons Ego wat tijd in de strijd gooit en het Licht en de beloning voor onze inspanningen wat uitgesteld worden. Het ego stelt ons op de proef. Met andere woorden, wanneer tijd een beloning vertraagt en we zeggen: ‘He, dit werkt niet!’, dan betekent dit eigenlijk dat we geen Weerstand boden en we reactief zijn op het uitstel dat veroorzaakt is door de tijd.
    Plof. Duisternis.

Reactief zijn om het even in welke situatie, is hoe we ons loskoppelen van het Licht. Punt. We maken kortsluiting. We maken de hemelse gloeilamp binnen in ons, ook wel de menselijke ziel genaamd, kapot.

Weerstand is hoe we voorkomen dat reacties ons leven beheersen. We zijn hier om onze reacties op alle mogelijke vlakken in ons leven te weerstaan. Dat is hoe we de Hemelse Lamp aanzetten die ons leven kan laten stralen en ziekte, schuld, depressie en zelfs de dood kan laten verdwijnen als hij fel genoeg brandt.

Onze Tegenstander, de negatieve kracht die de kabbalisten Ego of Satan noemen, is een energie die we moeten weerstaan. En die heeft de kracht om een stukje tijd in alle processen van ons leven te injecteren om ons iedere dag te testen. Dit gebeurt om te zien of we reactief zijn ten opzichte van de vertraging. Als we reageren, verliezen we. We koppelen onszelf los.

De enige winnende actie die we kunnen doen in het leven is Weerstand toepassen. Dat levert ons alles op. Ongeacht wat. Dat is hoe we de “Lichtknop” aanzetten. Dat is hoe wij – en niet God – onze gebeden en meditaties beantwoorden! Het is in onze handen.  Het is altijd zo geweest.
Stop ermee om God de schuld te geven wanneer je gebeden onbeantwoord blijven. Geef je eigen gedrag de schuld en je ego en het feit dat je niet in staat bent geweest om je impulsieve gedachten en gedrag te weerstaan. Wanneer jij de oorzaak wordt van al je ongeluk, kun je uiteindelijk de oorzaak worden van de oplossing.

Weerstand is hoe we dat doen.

Jan Louwris