Weglopen en terugplaatsen

Lief mens,

Vandaag een korte tekst afkomstig van Franciscus van Salem.

♥♥♥

‘Als je hart rondzwerft en lijdt, breng het behoedzaam terug op zijn plek en plaats het zacht in de tegenwoordigheid van je Heer..
En zelfs als je in je leven niets hebt gedaan behalve je hart terug te brengen en weer in de tegenwoordigheid van onze God te plaatsen, alhoewel het iedere keer weer wegliep nadat je het teruggehaald hebt, dan heb je je leven wel vervuld.’
Franciscus van Salem.

♥♥♥

 

Toen ik een paar dagen met een groepje lieve mensen in een klooster verbleef, kregen we tijdens een zen meditatie, deze tekst aangereikt door één van de monniken. Het bijzondere was dat we net van te voren over dit onderwerp gesproken hadden. Over synchroniciteit gesproken…

Het mooie is dat je de tekst op meerdere manieren kunt interpreteren. Je kunt het gebruiken voor je meditatie, want misschien dwaal je, net als ik, ook vaak af tijdens het mediteren.

Maar vooral in mijn dagelijkse leven kan ik de tekst goed gebruiken.. Als ik op de mystieke weg de weg kwijt raak, als ik vergeet door de buitenkant van iemand heen te kijken, als ik uitval naar iemand terwijl dat niet mijn bedoeling is, enz., enz. Je kent waarschijnlijk zelf genoeg andere voorbeelden… Probeer het opnieuw, plaats je hart terug.

Met name zachtheid van de tekst raakt me.
Elke keer mag ik mijn hart behoedzaam terug brengen, want het is zo kwetsbaar. Ik mag het zacht terugplaatsen in de tegenwoordigheid van de Oerbron. Ik mag mild en liefdevol naar mezelf kijken.

Ook vind ik de tekst begripvol, humorvol en troostend. Ik zie het voor me, mijn hart dat iedere keer weer wegloopt, nadat ik het terug heb gehaald. Het is ook voelbaar… en dat is vaak minder prettig. Ik kan de lat soms voor mezelf nog wel eens hoog leggen. Maar deze tekst geeft aan, dat als ik elke keer probeer mijn hart terug te brengen met liefde in de Liefde, dan is mijn leven wel vervuld.

Ik wens je veel Liefde toe.

Namaste.
Greetje