De echo

Een man en zijn zoon lopen in het bos. Plotseling struikelt de jongen en omdat hij pijn voelt roept hij: ‘Ahhhh’. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die ‘Ahhhh’ roept. Vol nieuwsgierigheid roept hij: ‘Wie ben jij?’ en hij krijgt als antwoord: ‘Wie ben jij?’. Hij wordt kwaad en roept: ‘Je bent een lafaard’ waarop de stem antwoordt: ‘Je bent een lafaard’

Vragend kijkt de jongen zijn vader aan. De man zegt: ‘Zoon, let op’ en roept: ‘Ik bewonder jou’. De stem antwoordt: ‘Ik bewonder jou’
Vader: ‘Jij bent prachtig’ en de stem antwoordt: ‘Jij bent prachtig’ De jongen is verbaasd, maar begrijpt het nog steeds niet.

Daarop legt de vader uit: ‘De mensen noemen dit ECHO, maar in feite is dit het LEVEN… Het leven geeft je altijd terug wat jij er zelf in brengt. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid!’

♥♥♥

Een mooie tekst, aangereikt door Maaike Blok. De tekst heeft een overeenkomst met een behoorlijk pittig boek wat ik op dit moment aan het lezen ben. Het gaat onder andere over patronen loslaten en ‘verhalen’ die we maken over de gebeurtenissen in ons leven. Welk ‘verhaal’ heb ik gemaakt van wat mij overkomen is en kan ik er ook een ander ‘verhaal’ van maken. Want ook hiervoor geldt, wat je tegen je zelf zegt, echoot zich terug in je leven…

Namaste,
Greetje